tapétázás tippek Zuglóban

Tapétázás Zugló

TIPP:Lehetséges tapétázni a fürdőszobát?

Ritkán látni a "fürdőszoba" és a "tapétázás" szavakat ugyanabban a mondatban. A legtöbben azon a véleményen vannak, hogy a víz és a páratartalom kombinációja megnehezíti a tapétázást a WC-ben vagy a fürdőhelyiségekben. Ugyanebből az okból kifolyólag az ember azt gondolhatja, hogy időpocsékolás lenne a fürdőszobát tapétázni. De ez nem feltétlenül van így.

A tapétázás egy fantasztikus módja annak, hogy lakása egyedi stílust kapjon. Ha Zuglóban szeretne tapétázást végeztetni, tekintse meg a Tapétázás Zuglóban oldalunkat.

Tapétázás javítható??

Amikor feltárta a lyukat vagy a sérülést, töltse ki a lyukat megfelelő glett anyaggal A tapétát eltávolítjuk, majd ki gletteljük Amikor a glett megszáradt, csiszolja le finom csiszolópapírral , például 120-as . Tépjen le a tapétáról egy darabot, amely valamivel nagyobb, mint a javítandó lyuk. Utána egy jó réteg ragasztót kenjen a falra, mielőtt felhelyezné. Természetesen ügyelni kell arra, hogy a minta azon részét válasszuk ki, amelyik beleillik, hogy a javítása a lehető legjobban sikerüljön. A javított helyen nagy valószínűséggel lesz egy kis látható átmenet, de az végül is jobb, mint nagy lyuk. Amikor a tapéta szépen és megfelelően helyezkedik el, óvatosan vágja körbe késsel és a maradék fecniket távolitsuk el majd törölje le a ragasztó maradványait

TIPP:Hogyan tisztítsuk meg a tapétát?

Ha időt és pénzt áldozott a tökéletes tapétázásra, akkor garantáltan azt szeretné, hogy továbbra is olyan jól nézzen ki, mint a vásárlás napján. Attól függően, hogy hol található a és milyen tapétáról van szó, a tisztítás elvégezhető olyan tisztítószerekkel, amelyek már megtalálhatók a lakásban.
Távolítsa el a port
Javasoljuk, hogy a tapéta leporolásakor használjon porszívót. Porszívóval könnyen eltávolíthatja a laza port. A porszívózás során porszívó tömlőt és kefefejet kell használni, hogy ne sértse meg a tapétát . Teljesen sík vagy texturálatlan felületen lehetőség van mikroszálas/fehér kendő használatára is .
Mossa le a tapétát
A por eltávolítása után a tapéta lemosható, hogy eltávolítsa a foltokat vagy a nagy szennyezett területeket, és ezzel megelőzze a foltok kialakulását. Keressen egy helyet, ahol nem látható, és tesztelje, hogy a tapéta nem károsodik-e a mosás miatt. A legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a víz, egy kis mosogatószer és egy puha szivacs. A tapétát óvatosan letöröljük a szivaccsal.

TIPP:Mi az a mintaváltás?

Mielőtt elkezdené a tapétázást, fontos ellenőrizni, hogy a tapéta milyen mintázattal rendelkezik. Egyenes, véletlenszerű és lépcsőzetes mintás .
Egyenes minta:
Ha egyenes mintájú tapétázást kell kivitelezni, akkor csak a függőleges mintaillesztést kell figyelembe vennie. Az ilyen típusú tapétákon a mintát soha nem kell vízszintesen beállítani. Minden lapot az előző mellé kell helyezni, pontosan a megfelelő pozícióba. Tartsa a lap felső szélét a sarokhoz, és lassan mozgassa felfelé, amíg a minta egy vonalba nem kerül az előző csíkkal.
Nincs minta:
Itt nincs beállítandó minta. Egyszerűen helyezze egymás mellé a tapétacsíkokat.
Lépcsőzetes mintájú tapéta:
felhelyezésekor fokozottan ügyeljen a mintára. Az ilyen típusú tapétázásnál a minta szélesebb lesz, mint a tekercs szélessége. Ezenkívül a minta vízszintesen is változik. Ezért a tapétát a környező tapétacsíkokhoz kell igazítani függőlegesen és vízszintesen is. A lépcsőzetes mintát nagyobb méretarányok megvalósítására használják .

TIPP:Hogyan kell eltávolitani a tapétát.

Ma már nagyon egyszerű az eltávolítása .
ÚTMUTATÓ: Hogyan kell eltávolitani a Vlies tapétát
A nem szőtt tapéta egy modern tapétatípus, amelyet nemcsak hihetetlenül könnyű felragasztani nagyon könnyű újra eltávolítani. Vagyis egyszerűen le kell húzni a felső felületét. Fogja meg a tapéta sarkát, és ugyanolyan finoman húzza le Távolítsa el a felesleges tapétát a falról kevés langyos vízzel és egy kefe segitségével . Az utolsó megmaradt fecniket spaklival vagy kaparóval kaparjuk le.
ÚTMUTATÓ: Hogyan kell eltávolitani a papir tapétát
A régebbi típusú tapéták általában papírból készülnek. Itt NEM lehet egyszerűen kézzel lehúzni a felső réteget. Helyette jó minőségű kaparót kell használnia. Egy jó kaparó pengéje olyan éles, mint a borotvapengé, ezért hihetetlenül hatékonyan behatol a tapéta alá és letépi azt. Néha tapétaeltávolító használata szükséges . Kezdje azzal, hogy megpróbálja lekaparni a tapétát szárazon a kaparóval. Tapétaeltávolító használata nélkül. Az esetek túlnyomó többségében a kaparó elegendő segítséget nyújt az eltávolításához. Ha kiderül, hogy nem tudja megfelelően eltávolítani a tapétát, csak egy kaparóval, használjon tapétaeltávolítót. Kenje be a tapétaeltávolítóval a falat, és hagyja ázni körülbelül 10 percig. Ezután vegye a kaparót, és távolítsa el a tapétát. Ha szükséges, ismételje meg a folyamatot néhányszor. Előfordulhat, hogy tapétaeltávolítót kell használni. A tapétaeltávolító a felső rétegeken karcolásokat készít, így a tapétaoldó behatol. A tapétaeltávolító felvitele után a kaparóval teljesen távolítsa el a tapétát. MEGJEGYZÉS: ez a módszer nem alkalmas gipszkartonhoz.

TIPP:A fűrészporos tapétázás

A fűrészporos tapéta speciálisan átfestésre készült.Az egyik legismertebb és legkedveltebb tapétafajta, ezért számos Magyar otthonban megtalálható. A fűrészporos tapétázás jó megoldás az alábbiak miatt:

  • Könnyű vele dolgozni
  • Jó megoldás, ha a fal rossz állapotban van
  • A könnyedén elfedi a fal egyenetlenségeit és apró repedéseit
  • A sokféle falon használható
A „fűrészporos tapéta” kifejezés többféle tapétát takar. Vannak, akik az érdes felületet részesítik előnyben, mások pedig a finomabb felületet. Három különböző típusú található: durva,közepes és finom szemcsés . Gondoskodjon arról, hogy a régi vagy jelenlegi tapétát eltávolítsák, és minden egyenetlenséget és repedést ki gletteljen. Célszerű a tapétázandó helyiségben több helyen padlótól mennyezetig mérni, mert főleg régebbi lakásokban lehet eltérés a padlótól a mennyezetig. Ne vágja túl pontosan a csíkokat, hanem hagyjon 5-10 cm-t a hulladéknak. Fektesse a lapokat egymásra egy tapéta asztalra. Most az első csíkra tapétaragasztót kenünk , és a csík 2/3-át alulról a közepe felé hajtsuk, felülről pedig egyharmadát úgy, hogy a két csík hátul találkozzon. Hagyja pihenni és áztassa 5-10 percig. Amikor felhelyezi az első lapot, először a felső harmadát húzza le. A tapéta akkor lesz a legszebb, ha simítás közben ügyel arra, hogy a lapokat függőben rakja. Mindig ügyeljen arra, hogy a lapok ne fedjék egymást, hanem a lapok teljesen egymás mellett legyenek .

TIPP:Csodálatos falat készíthet fotótapéta segítségével.

A tapétázás nagyobb térérzetet adhat a helyiségnek a falon. Ha fotótapétát fog ragasztani, hasznos lehet, ha elolvassa ezt az útmutatót.
A fotótapéta tekercsben érkezik
ahol óvatosan távolítsa el a tapétát gletteljen ki minden lyukat,repedést glett anyaggal. Csiszolja meg a falat csiszolópapírral, hogy ne legyen egyenetlenség. Mérje meg a lap szélességét , hogy a falon lévő kiindulási ponttól kezdve ceruzával és vízmértékkel húzzon egy függőleges vonalat, amely megegyezik a lap szélességével. Fontos, hogy ceruzát használjon, hogy biztos legyen abban, hogy a tapétán keresztül nem látható a jelölővonal. Ecsettel vigyen fel tapétaragasztót a fal azon részére, amelyet először tapétázni kell Helyezze fel az első lapot úgy, hogy a jobb széle egy vonalban legyen a megrajzolt függőleges vonallal. Alkalmazza a fotótapétát balról jobbra. Ha elégedett az elhelyezéssel, simítsa ki tapétát . Ragassza fel a többi lapot, és mossa le a falról a felesleges ragasztót.