Tapétázás tippek Zuglóban

A hálószoba az a helyiség, ahol feltöltődünk és új energiát kapunk. A helyiségnek nyugalmat és pihenést kell kifejeznie. A dekoráció, amivel körülvesszük magunkat, lelkileg hat ránk, még akkor is, ha ezt a mindennapi életben nem feltétlenül vesszük észre. A megfelelő nyugalom és kikapcsolódás hangulatát tudja megteremteni.
A tapéta világosabbá és kényelmesebbé teheti a helyiséget, és szépen és integrált módon kiegészítheti a többi dekorációt.
A hálószoba díszítésekor szem előtt kell tartani, hogy az általános kifejezés ideális esetben nyugodt és harmónia legyen.
Előnyösen választhat tompa és visszafogott színű tapétát, amely enyhe és nyugodt légkört teremt.
Vegye figyelembe a beeső fényt is. Ha a szoba sötét, válasszon világos tapétát. Ha a szoba világos, választhat sötét és világos tapétát is. A hálószoba tapétázáskor kerülni kell a túldíszített és hivalkodó megjelenést, mivel a helyiségnek nyugodt kifejezéssel kell rendelkeznie.

Ha további információra van szüksége a tapétázás folyamatáról, látogassa meg a Tapétázás oldalunkat, ahol részletesen bemutatjuk szolgáltatásainkat.

Tapétázás gyerekszobában

A gyerekszobának többféle funkcióval kell rendelkeznie. Biztosan egy izgalmas játszószoba, amely kreatív játékra és tanulásra hív. Ugyanakkor nyugodtnak és lazának kell lennie, hogy nyugalmat keltsen lefekvéskor. Alkalmaznia kell barlangokat, titkokat és szinte a legfontosabbat: a biztonságot.
Fontos, hogy a gyermek otthon érezze magát, biztonságban érezze magát.
A tapétával egyszerűen létrehozhat gyönyörű és menő gyerekszobákat, amelyek mindenre képesek. A gyermek életkorától függően olyan tapéták állnak rendelkezésre, amelyek megjelenésében, színében és mintájában relevánsak.
Rózsaszín felhők, rajzfilmek szuperhősei, menő kalózok vagy aranyos állatok lógjanak a falakon? Mindent meg lehet tenni, és az eredmény egy irigylésre méltó gyerekszoba lesz .
Egyre több szülő választja egyetlen fal tapétázását, ami hozzájárul a szoba ragyogásához és vizuális kifejezéséhez, miközben a tapéta nem válik domináns elemmé. Ha a helyiség elég nagy, akkor az egyik végét vagy falát tapétázhatja egyfajta tapétával, a másik végét vagy falát pedig egy másik tapétával.
Ezzel a helyiség vizuálisan két részre osztható, ahol az egyik terület a kreativitásnak és a fejlődésnek ad teret, a másik pedig pihenésre és alvásra hív.
A tapétázás kreatív felhasználásának a gyerekszobában csak a képzelet szab határt.
A gyermek személyes teret kap, amely hozzájárul a pozitív gondolkodásmódhoz és a kreatív játékhoz. Sok gyerektapéta kapható élénk színekben, nyugodt motívumokkal, de vannak olyan színes gyerektapéták is, amelyek feldobhatják a szobát.

Tapétázás árak

 • Tapétázás ára : (csak munka díj pl.:fűrészporos tapéta): 3000 Forint
 • Tapétázás árak : (csak munka díj középnehéz tapéta): 4000 Forint
 • Tapétázás árak : (csak munka díj nehéz tapéta): 5000 Forint
 • Üvegszálas tapétaragasztás ára(csak munka díj): 2500 Forint
 • Fotó tapéta ragasztása : 6000 Ft
 • Fűrészporos tapétázás árak: 2 réteg festéssel kompletten: 5300 Forint

Tapétázás tippek

Mérje meg a helyiséget, hogy tudja, körülbelül mennyi tapétára van szüksége. A legtöbb tapétatekercs 53 cm széles és 10 méter hosszú, de mindig ellenőrizze a kívánt tapéta specifikációit. A mintás tapéták gyakran igényelnek egy kis váltást csíkról csíkra. Ez mintaeltolásként szerepel a tapéta információinál.
Ügyeljen arra is, hogy a fehér vagy világos tapéta nem mutat jól a sötét falon, mert akkora színkontraszt lehet, hogy látható lesz.

Vlies tapéta és papír tapéta

A manapság eladott tapéták többsége intelligens papír / nem szőtt tapéta, amely könnyebben ragasztható a falra, mint a hagyományos papírtapéta. A gyakran nem szőtt tapétaként is emlegetett Smart-Paper jellemzője, hogy lényegesen könnyebben felhelyezhető, mint a régi papírtapéták. A nem szőtt tapéta papír előlappal, filc hátlapra nyomtatva. Még mindig vannak papírra nyomtatott tapéták, de a manapság eladott tapéták túlnyomó többsége filcre van nyomtatva. A nem szőtt tapéta ragasztásának módja eltér a hagyományos papírtapétáktól.
De lényegesen könnyebb is. A tapétaragasztót közvetlenül a falra kell felhordani, és a száraz nem szőtt tapétacsíkokat a falra kell helyezni. A tapétának ezért nem szabad nyúlnia, mint a régi időkben.
Ennek az az oka, hogy a hátulján nem szőtt filc található, ami nem tágul. Amellett, hogy könnyű tapétázni, lényegesen könnyebben eltávolitani.

A nem szőtt tapéta felragasztása egyszerű, mert a tapéta ragasztót csak közvetlenül a falra kell felvinni, majd a tapétát egyszerűen a falra helyezheti.

 • Vigyen fel tapéta ragasztót a falra. Fontos, hogy az egész tapétázandó területet tapétaragasztóval kenjük be.
 • Helyezze az első tapétacsíkot a falra a mennyezet széléhez. Kezdje el kisimitani közepétől, és haladjon ki a széle felé. Győződjön meg arról, hogy nincsenek légbuborékok. Ha tapéta ragasztó került a tapéta szinére, gyorsan mossa le tiszta vízzel.
 • Ugyanígy állítsa be a következő lapot, de vegye figyelembe a mintát. Így elkerülheti a hibás mérést és a "pazarlást". Arra is figyeljünk, hogy ne fedjék egymást, hanem a lapok teljesen egymás mellett legyenek.

A hagyományos papírtapétáknál a tapéta ragasztót közvetlenül a tapéta hátoldalára kell felhordani.

 • Kezdje azzal, hogy megméri, milyen hosszúnak kell lennie a tapétacsíknak Fektesse le a kimért tapétacsíkot egy asztalra , és vigyen fel tapétaragasztót a hátoldalára. Kezdje a közepén, és haladjon a szélek felé. Fontos, hogy a ragasztó egyenletesen és jó mennyiségben kerüljön felvitele, mivel a ragasztó nélküli területek légbuborékokat okoznak a tapétán.
 • Hajtsa be a tapétát - körülbelül ¾-et felülről és ¼-t alulról. Hagyja 3-6 percig pihentetni, mielőtt elkezdi felragasztani. Ettől puha lesz a tapéta, ami nagyon jó.
 • Most a tapétát fel kell ragasztani a falra. Kezdje a felső ¾ kihajtásával, és helyezze a falra a mennyezet széléhez. Kezdje el kisimitani közepétől, és haladjon ki a széle fele.Ezután hajtsa ki az összehajtott tapéta többi részét is .

Segítünk a felujitásban, hogy elkerülje a tapétázással kapcsolatban jellemző váratlanul felmerülő számos kihívást. Lépjen kapcsolatba velünk.