Szobafestés előkészülete Zugló!

Üdvözöljük a Szobafestés Zuglóban oldalon! Professzionális festőink készen állnak, hogy segítsenek lakása frissítésében és szépítésében. Ha további információra van szüksége a szobafestés folyamatáról, látogassa meg a Szobafestés oldalunkat, ahol részletesen bemutatjuk szolgáltatásainkat.

Egy jó tanács az otthoni szobafestéshez lehet a különbség a jó és az igazán jó festés között. Gyakran az apró részletek vezethetnek még jobb eredményhez. Ezért számos jó tanácsot gyűjtöttünk össze Önnek. Takarófóliával borítsuk be a padlót és a bútorokat is, ezáltal jelentősen leegyszerűsíthetjük a takarítási munkálatokat. Fólia nélkül könnyedén összekoszolódna a bútorzat. Ez mellett természetesen más alapmunkákat is érdemes elvégezni szobafestés előtt. Javasolt a pergő festékrétegeket is ilyenkor eltávolítani, valamint mély alapozást végezni,vakolni,glettelni.

Mindig szükség van mély alapozásra szobafestéskor?

Nem, csak a következő esetekben:.

  • Ha enyves- vagy mészfestékről diszperziós festékre áll át (az előző réteget mindenképp kaparja le előtte!)
  • Glettelést és csiszolást követően is javasolt, amennyiben mély színekkel szeretne dolgozni

Zugló szobafestés árai

  • Szobafestés árak: egyszeri festés fehér színben glettelt felületen: (Héra)800 Ft
  • Szobafestés árak: kétszeri festés fehér színben glettelt felületen: (Héra) 1500 Ft
  • Tisztasági festés /min. javitással/: egyszeri festés színes : 1000 Ft
  • Tisztasági festés /min. javitással/ : kétszeri festés színes: 1500Ft
  • Tisztasági festésmin.javítással 1 réteg 1000 Ft
  • Mázolás fém felületen: 6000 Forint
  • Tisztasági festés 2 réteg min. javítással 1500 Ft
  • Homlokzat festés árak: rétegenként :2500 Ft

A sima falak kulcsa az egyenletes, szakszerű glettelés!

Mindig fektessünk nagy hangsúlyt a glettelésre, ugyanis, ha ez nem sikerül megfelelően, akkor az látszódni fog szobafestés eredményén. Ha szükséges, akkor 2-3 glettréteget is érdemes felvinni. A glettelés végeztével pedig mindig alaposan csiszoljuk le a falakat a tökéletes simaság érdekében. Biztosítsunk elég időt a száradásra! – bármennyire is sietős a munka, mély alapozás, glettelés és festés közötti száradási időkre fokozottan figyeljünk. Ideális hőmérséklet (20-30 °C) esetén is legalább 2 óra szükségeltetik a különböző rétegek száradására.

Ne fessünk hidegben!

10°C alatt ne kezdjünk bele a beltéri szobafestésbe, mivel az alacsony hőmérséklet hatással lehet a festék tulajdonságaira, tartóssága jelentősen csökkenhet. Figyeljünk a festék szavatossági idejére! – soha ne használjunk régről megmaradt festéket, ami már lejárt. Ügyeljünk a festék hígítási arányaira! – ezek az arányok általában gyártónként eltérnek, nem létezik univerzális hígítási szabály! Olvassuk el figyelmesen a festékes dobozon található utasításokat és az szerint járjunk el.

A festék mellett a szerszámok minősége is fontos!

Nem kell minden szobafestéshez új szerszámokat vásárolni, de ügyeljünk rá, hogy ne használjunk túl kopott eszközöket különben ez a végeredményen is látszani fog! Keverjük fel a festéket használat előtt! – ezt színtől függetlenül minden festék esetében ajánlott elvégezni Mindent portalanítsunk, mielőtt festeni kezdenénk! – a glettelés és a csiszolás sok porral jár, ami könnyen berakodik mindenhová, így ügyelni kell ennek alapos eltakarítására. Ne fessünk huzatban! – a huzatban történő szobafestés során a festék gyorsabban szárad, így a henger nyomai megmaradhatnak.

Kezdje ott, ahol a legjobb a fény

Amikor elkezdi a szobafestést, ott kezdje el, ahol a legjobb a fény. Ha vannak apró foltok vagy területek, amelyek nincsenek festve, akkor könnyebben észlelhetők. Így jobb eredményt érhet el.

Fessen egyenesen felfelé és lefelé – kerülje a cikkcakkokat

A jó szobafestés többek között a megfelelő technikán alapul. Ha egyenesen fel-le fest – nem keresztben –, jobb eredményt ér el. A cikk-cakk technika egyenetlen rétegeket okozhat . Jobb eredményt ér el, ha „nedvesen a nedvesre” fest. Ez azt jelenti, hogy a felületen lévő nedves festékre kell festeni, mielőtt az teljesen megszáradna.

Szobafestéshez Zuglóban keressen bennünket bizalommal!