mázolás tippek Zuglóban

Ajtófestés mázolás Zugló

HOGYAN TÁVOLÍTSUK EL A RÉGI FESTÉKET

Fontos, hogy a ajtó ablak festése folyamatosan karbantartást igényel. Az új festék meghosszabbítja a ajtók tartósságát és élettartamát, ami egy másik jó ok a festésre. Először el kell távolítania a régi festéket.

Örömmel kínáljuk a minőségi mázolási szolgáltatásokat. Tapasztalt csapatunk garantálja, hogy otthona friss és új élettel teli lesz. Ha Zuglóban él, és profi mázolóra van szüksége, tekintse meg Mázolás Zuglóban szolgáltatásunkat. Magas minőségű munkát kínálunk, hogy otthona új életre keljen!

TIPP A RÉGI FESTÉK ELTÁVOLÍTÁSÁHOZ

A hatékony megoldás – Festékeltávolító gél :
A festékeltávolító kifejezetten a régi festék eltávolítására készült, ezért hatékony. Ecsetelje le az ajtót a festékeltávolítóval, és hagyja hatni a termék hátoldalán található utasítások szerint. Ezután gittkéssel eltávolíthatja a régi réteget.
Az okos megoldás – Hőpisztoly :
Ha a régi festék eltávolítása a lehető legegyszerűbb, próbálkozzon hőlégfúvó használatával. Ez a megoldás hatékony (és környezetbarát), mivel a festék gyorsan felmelegszik, és elkezd felbuborékosodni és leválni a felületről (ajtóról). A régi réteg ezután könnyen eltávolítható egy gittkéssel történő kaparással.
Mind a kettő alkalmazás hatékony:
de nagyon munka igényes,és a műveleteket akár többször is meg kell ismételni.

Az ajtók festése

Az ajtóknak sokat kell ellenállniuk a mindennapi életben. Nem csoda, hogy előbb-utóbb ütött-kopottnak tűnnek. Ebben az esetben azonban nem kell azonnal teljesen kicserélni. A legtöbb ajtó gyorsan és egyszerűen visszaállítható olyan állapotba, hogy újszerűnek tűnjön.
A JÓ FELKÉSZÜLÉS FÉL SIKER
Azajtófestés előtt pormentes, meleg és jól szellőző környezetet kell kialakítani. Takarja le a padlót fóliával . Helyezze az ajtót párnázott bakokra. Most vagy eltávolíthatja a kilincseket, vagy letakarhatja őket. Kezdje az ajtó tetejének érdesítésével 100-as szemcseméretű csiszolópapírral Ezután simítsa ki az egyenetlenségeket vagy sérüléseket gitttel , amelyet száradás után szintén simára csiszolunk. Törölje le a port egy ruhával. Most először fesse le az ajtó oldalát lapos ecsettel, azonnal törölje le a nagy felületekre kerülő festéket száraz ruhával. Ezután gyorsan fesse le a nagy területet először függőlegesen, majd vízszintesen , majd ismét függőlegesen hengerrel.
Ne feledje, hogy az ajtók második oldalának felújítása előtt mindig várja meg, amíg az első réteg teljesen megszárad . Fordítsa meg az ajtót, és fesse be az oldalát ugyanúgy, mint a másik oldalt. Amint minden megszáradt, az ajtó újra felakasztható.Szereljük vissza a kilincseket és egyéb alkatrészeket.

AZ AJTÓK ÉS A KERETEK FESTÉSE JÓ ÖTLET

Ha az ajtók és a keretek festésre szorulnak, az új festés csodákra képes. De a jó eredmény megköveteli a festési munkálatok körültekintő elvégzését is. Ha ajtókat és kereteket szeretne festeni, akkor mindenekelőtt jó felszereléssel kell rendelkeznie. Az ajtókhoz megfelelő festőhenger szép, egységes megjelenést kölcsönöz, és egyenletes felületeken is könnyen használható, míg az ecset jól kiegészítheti a nehezen elérhető helyeket.
TIPP AJTÓK ÉS KERETEK FESTÉSÉHEZ
Távolítsa el a fogantyút , hogy könnyebben egyenletesen festhessen. A kisebb sérüléseket fagitt keverékkel foltozza és a felület enyhén csiszolásával simítsa ki. Ha az első festékréteg előtt csiszoljuk meg, mert jobban tapad az érdes felülethez. Sima felületű ajtókhoz rövid szálú (5-8 mm) festőhengert használjon. A festőhenger hatékony a keretek festésére - de kiegészíti egy keskeny ecsettel. A legjobb és legtartósabb eredmény elérése érdekében legalább kétszer – lehetőleg háromszor – fesse le.
A frissen festett ajtók és keretek nagy hatással lehetnek egy szoba vagy akár egy egész otthon kinézetére. Ezért az ajtók és a keretek festése is jó ötlet, ha sok év telt el az utolsó festés óta.

A festéket egész évben ugyanazon a helyen tárolni praktikus.

Sok háztulajdonosnak van festéke a fészerben, garázsban és más olyan helyeken, ahol kényelmesen tárolható és könnyen hozzáférhető. És ennek akkor van értelme, ha jó az időjárás és a hőmérséklet – vagy a tárolóhelye fagymentes. Mert ha helytelenül tárolja, akkor többek között a festék túl öregedéséhez , és legrosszabb esetben használhatatlanná válásához vezethet.
A FESTÉK ÉS A FAGY NEM PASSZOL EGYMÁSHOZ
A rövid válasz arra, hogy a festék ellenáll-e a fagynak, nem. A festék nem bírja a fagyot , mivel nulla alatti hőmérsékleten kristályosodni kezd. Az olajbázisú festék azonban nem annyira fagyérzékeny, mint a vízbázisú festék. A festéket azonban alacsony hőmérsékleten is el lehet tartani – de kerüljük a fagyot és a fagypontot, mert ez érezhetően befolyásolja a minőséget. A festék és a fagy két olyan dolog, ami nem passzol egymáshoz. Ezért érdemes arra is törekedni, hogy ne fagyjon meg .

Mi történik, ha nedves fát festünk?

Az esős és párás időjárású nyár nem szokatlan . Ez pedig kihívásokat jelenthet, ha egy nyaraló festését szeretné elkezdeni , vagy más külső festési munkát tervez . Türelmetlennek lenni azonban nem jó ötlet. Legalábbis nem, ha párás időben kell festeni. Mivel nem ajánlott nedves fát festeni. De mi történik, ha nedves fát festünk ? És milyen nedvességtartalmú legyen a fa festés előtt?
MENNYI NEDVESSÉGNEK KELL LENNIE A FÁBAN FESTÉS ELŐTT?
Ha azt fontolgatja, hogy saját maga elkezdi festeni a faanyagot, fontos, hogy festés előtt ellenőrizze a fa aktuális nedvességtartalmát. És határozottan megvan az optimális szezon és hőmérséklet a kültéri famunkák festésére . Vagy legalábbis az év bizonyos időszakaiban, amikor jók a körülmények a festendő fához, pl. nyár végén augusztusban vagy szeptemberben.
száraz időben (lehetőleg 3-5 nap száraz idő után)
amikor nem fúj a szél
amikor a hőmérséklet 10-25 fok
ha a fa páratartalma 15% alatt van
ha a páratartalom 40-80%
MI TÖRTÉNIK, HA NEDVES FÁT FEST?
A nedves fa festésének számos hátránya van. És nem kicsi, következményei lehetnek. Ezért fontos, hogy a festék felhordása előtt megfelelő páratartalom legyen a fában. lezárja a nedvességet a fában, így gomba és rothadás lép fel kisebb lesz a védőképessége csökkenti a faanyag tartósságát/élettartamát

Tudja, hogy a faanyagot vízbázisú vagy olajbázisú favédelemmel érdemes festeni?

Úgy döntött, hogy kültéri festésre van szüksége, hogy jobban ellenálljon a szélnek és az időjárásnak? Természetesen jó ötlet, de fontos, hogy a megfelelő típust válasszuk. Víz vagy olaj alapú festés közül választhat. A favédelem két típusa különbözik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyekben használhatja őket.
VÍZBÁZISÚ VAGY OLAJBÁZISÚ FAVÉDELEM – MI A KÜLÖNBSÉG?
A vízbázisú változat a legelterjedtebb favédelem , ahol az összetevők keményedő filmréteget képeznek a felületen. Ez a „felületi film” megvédi a fát a gombáktól és a nedvességtől, ugyanakkor lehetővé teszi a fának „lélegezni”, és a festéken vagy a favédőn keresztül megszabadulni a vízgőztől. A vízbázisú változat környezetbarátabb, mivel kevesebb oldószert tartalmaz, mint az olajos favédelem.
A vízbázisú favédelem előnyei :
Leginkább környezetbarát választás
Könnyebb vele dolgozni
Gyakran a legjobb tartóssággal rendelkezik
Megkönnyíti az ecsetek tisztítását
Az olajalapú favédelem előnyei :
Az olaj alapú védelem viszont mélyebbre hatol a fába és telíti azt, így az ellenállóbbá válik. Különösen jó választás, ha a faanyag sérült vagy elhasználódott. És mivel az olajalapú védelem jobban szárad alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett, az év olyan időszakaiban is megvédheti a fa szerkezeteit, amikor az nem olyan ideális vízbázisú védelemmel. Jobban védi a sérült vagy kopott faanyagot Párás időben gyorsan szárad Meghosszabbítja a favédelem szezonját